Жители на Белене протестираха срещу продажбата на оборудването на атомната централа

2
Това решение противоречи на стратегическите цели и интереси на България за развитието на ядрения сектор, заяви Калоян Прокопиев
Това решение противоречи на стратегическите цели и интереси на България за развитието на ядрения сектор, заяви Калоян Прокопиев Видео: NOVA

Това решение противоречи на стратегическите цели и интереси на България за развитието на ядрения сектор, заяви Калоян Прокопиев

Около 300 души се събраха тази вечер на централния площад в Белен на протест срещу предоставянето на оборудване за АЕЦ "Белен" на Украйна, информира БНР.

Ето какво казва председателят на инициативния комитет, който организира протеста - Калоян Прокопиев:

"Протестираме срещу решението на Комисията по енергетика и решението на парламента за продажба на оборудването на АЕЦ "Белене". Считаме, че това противоречи на стратегическите цели и интереси на България за развитието на ядрения сектор и за утвърждаването на България като енергиен център в Югоизточна Европа. Това решение противоречи на целите за гарантиране на енергийната сигурност на България. Това решение също така ще задълбочи икономическата криза на местно и на регионално ниво".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    008
    Този многолюден протест е в състояние да гътне правителството...
  • 2
    1
    ...
    проамериканската сган три жълти стотинки не дава за вас. незнам само как си мислите че ще трогнете когото и да било от сегашната "власт".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари