"Жилят" ни с 500 лева за неподадена данъчна декларация

0
При повторно нарушение глобата става двойна
При повторно нарушение глобата става двойна Снимка: Dunavmost

Данъчната кампания приключи успешно само преди броени дни.

Над 500 000 декларации са подадени до 30 април. От приходната агенция обаче удрят със солени наказания онези, които не са съобщили доходите си.

До 500 лева парична санкция грози всеки, който е пропуснал да подаде годишната си данъчна декларация в определените срокове. За управители на фирми глобата е от 200 лева, сочи справка с Националната агенция за приходите, предаде Novini.bg.

В случай че физическото лице не изпълни задължението си навреме, размерът е 500 лева, но само при условие че случаят не подлежи на по-тежко наказание.

При повторно нарушение глобата става двойна. Така за неподадена данъчна декларация санкцията скача до 1000 лв.

През 2018 г. приблизително половината от декларациите са изпратени по интернет, подписани с електронен подпис или с безплатния персонален идентификационен код, допълниха още от НАП.

Междувременно скача броят на документи, подадени по електронен път. Всяка втора декларация за доходите е получена онлайн тази година.

Според експертите от приходната агенция интересът към е-услугите на НАП е разбираем. Причината е, че се спестяват разходи и време както на гражданите, така и на администрацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари