Жилищна сграда се срути в центъра на Тулуза

1
Спасители оглеждат развалините, за да се уверят, че под тях няма хора
Спасители оглеждат развалините, за да се уверят, че под тях няма хора

Спасители оглеждат развалините, за да се уверят, че под тях няма хора

Къща се срути в центъра на Тулуза в Южна Франция. Според вестник La Depeche спасителите проучват развалините за наличие на хора под тях.

Инцидентът е станал в 01:00 часа местно време на улица Сен-Ром. Рухналата четириетажна сграда беше обявена за опасна на 4 март, когато се срути вътрешна стена, а специалисти от аварийната сграда, които пристигнаха на място, по-късно откриха голяма пукнатина в една от стените. Първоначално е било планирано да се ремонтира с услугите на частна фирма. Въпреки това беше решено всички жители да бъдат евакуирани по време на работата.

В събота сутринта спасители и водачи на кучета продължават да оглеждат развалините, за да се уверят, че под тях няма хора. Временно са евакуирани и 26 жители на съседни къщи, къщите им се оглеждат от специалисти. От полицията вече потвърдиха, че според записи от улични камери в момента на срутването в близост до къщата не е имало минувачи. В социалните мрежи обаче се разпространява видео на очевидец, който заедно с още няколко минувачи са заснели първите секунди след срутването на къщата, докато тази група хора се насочва директно към развалините, пише Факти.бг.

Това е вторият голям инцидент в Тулуза, където на 4 март се срути строящ се метромост. В резултат на инцидента един човек е загинал, двама са хоспитализирани в тежко състояние, а състоянието на още трима пострадали към момента на събитията е оценено като средно тежко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    А случайно....
    Строителната фирма да не е ГЕРБаджийска?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари