Жени си режат ходилата заради обувки

0
Жени си режат ходилата заради обувки

Абсурдите в пластичната хирургия вече нямат граници. Последната мания сред представителките на нежния пол е да коригират ходилата си, само и само за да се намърдат в желаните чепици, пише "Пик".

Методът, който моделира и променя на стъпалата, беше наречен от медиците "Пепеляшка", заради приликата със сюжета от едноименната приказка.

Въпросната операция включва скъсяване или удължаване на пръстите на краката, отстраняване на части от стъпалото или тяхното попълване с инжекции с мастна тъкан. Лекарите често променят и формата на ноктите на краката или правят липосукция на пръстите. Някои жени настояват за оформяне на петите или свода, който е деформиран от носенето на високи токчета.

Специалистите споделят, че има клиентки, които пристигат в кабинета им с определен чифт дизайнерски обувки, в които искат да влязат.

Ортопедите обаче изразиха своето притеснение от новата тенденция в пластичната хирургия. Много от дамите не предполагат, че желанието им да носят атрактивни обувки може да им струва години болка, предупреждават експерти.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари