Жени разпределяли рушветите на митничарите от "Лесово"

0
Според свидетели, след вземане на подкупа, престъпните служители дори връщали ресто
Според свидетели, след вземане на подкупа, престъпните служители дори връщали ресто Снимка: Флагман

Две жени са заемали по-високо положение в престъпната група на митническия пункт "Лесово". Това са Донка Георгиева и Росица Янкова.

Съдията по делото, която днес гледа делото, обяви, че според доказателствата - Георгиева и Янкова са събирали и разпределяли рушветите, съобщи Флагман. 

Митничарите са събирали подкупи от шофьорите, които минавали през пункта, а след това ги носели на двете си колежки, които изпълнявали функции като началници на смени. Около 40 - 60 хиляди лв. месечно на смяна са събирали членовете на организираната престъпна група. Сумите, събирани от шофьорите, варират от 1 до 5 евро за малките превозни средства, но в някои случаи са стигали между 200 и 500 евро за големи камиони. 

Според свидетели, митничарите понякога дори връщали ресто. Групата е развивала дейността си в периода септември 2015 - 1 ноември 2016 г. 

В групата са влизали общо 13 души, шестима от които са пуснати под парична гаранция, останалите седем днес бяха оставени в ареста от специализирания наказателен съд, сред тях са и двете жени-тарторки - Донка Георгиева и Росица Янкова. 

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари