Жената, загинала в катастрофата край Бузлуджа, е била експерт в МОН

1
Това съобщи министърът на образованието професор Галин Цоков
Това съобщи министърът на образованието професор Галин Цоков Снимка: NOVA

Това съобщи министърът на образованието професор Галин Цоков

62-годишната жена, загинала в тежката катастрофа на разклона за Бузлуджа в петък, е била експерт в МОН. Това съобщи министърът на образованието професор Галин Цоков при представянето на разработените от ведомството мерки за промени в училищното образование, предава NOVA.

"За съжаление, войната по пътищата влезе в нашето министерство, за което искрено съжалявам", коментира министърът.

"В петък вечерта, при нелеп инцидент загина една много важна за нас колежка - Мариана Лозанова. Искам да изкажа още веднъж съболезнования на нейното семейство, близки и колеги. Мир на праха ѝ и дано да успеем да продължим нещата, за които тя усилено работеше през последните години в дирекция “Организация и контрол”. В рамките на тези няколко месеца успяхме да разработим и от догодина да влезе в действие една национална програма за безопасност на движение", допълни Цоков.

Припомняме, че заради неправилна маневра в тъмното шофьор на тир причини смъртта на двама души - баща и дъщеря, и рани млад мъж на пътя, който води към град Шипка. Тирът, управляван от украински шофьор, направил непозволена маневра назад и леката коля се ударила челно в ремаркето на камиона. Мъжът и жената загиват на място. 23-годишният Александър Проданов, който е един от младите умове на България, носител на множество научни награди, е в болница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари