Жена осъди застраховател да ѝ плати 50 000 лева

0
На път за Русе двете ѝ деца са пострадали при катастрофа, причинена от неправоспособен шофьор
На път за Русе двете ѝ деца са пострадали при катастрофа, причинена от неправоспособен шофьор Снимка: БГНЕС

Над 50 000 лв. ще плати застрахователна компания заради нанесени телесни повреди и психични травми на две деца, пострадали в катастрофа, причинена от неправоспособен шофьор.

Майката на децата заведе иск в Окръжния съд в Търговище заради нанесени две средни телесни повреди, които са застрашавали и живота на 13-годишния й син, както и за лека на 9-годишното му братче. Освен физическите травми, децата претърпели и сериозни психически, заради които са приемали медикаменти, посещавали са психолог и възстановяването им ще отнеме дълго време, а вероятно ще има стрес за години напред, пише Труд.

Двете момчета са пострадали на 29 януари 2016 г. на пътя РусеВарна. Него ден ги взел татко им, за да прекара с тях няколко дни. По пътя към Русе, където отивали, върху колата на бащата върхлетял „Мерцедес”, управляван от неправоспособен шофьор. А.Ч., който карал колата на майка си, предприел рисково изпреварване без да има видимост и навлязъл в насрещното платно, удряйки „Деу Матиз”, в което били децата.

Виновният водач е получил присъда след споразумение. Тъй като автомобилът е имал валидна застраховка, майката на децата е поискала обезщетение за тях от компанията. Решението за присъденото обезщетение има установително действие и спрямо виновния водач.

За вредите на по-малкото момче са присъдени 6 000 лв., а за баткото 40 000 лв. За направените разходите по делото трябва да им бъдат платени още над 2 300 лв. Отделно са начислени съдебни такси и разноски за вещо лице.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари