Жена е с ампутирана ръка след масовия бой в Нова Загора

0
Двама са убити, а момче на 16 години е сред тежко пострадалите
Двама са убити, а момче на 16 години е сред тежко пострадалите Видео: NOVA

Полицията задържа трима души, барикадирали с имот в квартала

Двама души са убити, а седем са ранени след масов бой между две ромски фамилии в новозагорския квартал "Шести". Полицията задържа трима души, барикадирали с имот в квартала. В района има засилено полицейско присъствие.

Сигналът за възникнала свада и ескалиращо напрежение е получен днес рано следобед.

Незабавно към мястото са насочени полицейски екипи. В резултат на бързите действия на полицаи от Областната дирекция на МВР в Сливен и от сектор "Специални тактически действия" към ОДМВР-Стара Загора е потушен конфликта. Не е е допуснато той да прерасне в саморазправа, да ескалира и да доведе до повече и по-сериозни последствия, съобщиха от полицията.

С премерени и планирани действия полицаите успяват да изведат и задържат трима мъже, барикадирали се в частен имот в квартала. При извършената проверка е иззета ловна пушка. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Пред репортер на БТА наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура - Сливен Руси Русев каза, че безопасността в квартала вече е обезпечена.

По думите му е установено, че жертвите са загинали от огнестрелно оръжие. От същото оръжие са пострадали и ранените, които са седем. Един от тях е в по-сериозно състояние.

Момче на 16 години е сред тежко пострадалите при масовия бой. То е с голяма кръвозагуба, след нараняване на бедрената артерия, съобщи д-р Юлия Бянкова, началник на отделението по реанимация в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен, където са настанени четирима пострадали при инцидента. Било е оперирано, извършва му се кръвопреливане.

От прокуратурата в Сливен ще представят подробности за случая на извънреден брифинг утре.

Жена на около 30 години е с ампутирана лява ръка, след като е била раздробена от изстрел с огнестрелно оръжие. Тя е приведена в отделението по ортопедия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    88
    Особености на етноса
  • 1
    4
    O.o
    Прецкаха джебчийката/гледачката на ръка/гадателката. Сега ще я хрантутим докато или я дозастрелят другите ѝ "прЕАтели", защото не може да краде...
  • 6
    3
    АлиТо
    Нищо не разбирам! Две рИмски фамилии си изяснявали отношенията и полицията се намесва. А бе, защо? Пак се утече!
  • 5
    2
    Свиро...
    ся тая ампутираната ще я храни държавата цял живот. преди да прерастне в саморазправа? ма те се добили бе батки, 15 забременели, 10 гушнали букета, колко да прерства ...
  • 8
    1
    Е-е-ех,
    Една хубава новина днес!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари