Жегата не спря русенци да сложат маските!

0
В 18 часа беше даден старт на карнавалните забавления
В 18 часа беше даден старт на карнавалните забавления Снимка: ТОП НОВИНИ

Стотици маскирани хора тази вечер изпълниха централната част на Русе.

В 18 часа беше даден старт на карнавалните забавления с концерт на дует „Ритон”. Участниците в Русенския карнавал са разпределени в 3 лъча, пише ТОП НОВИНИ.

Първото шествие – от ученици и представители на читалищатата в града, от пл. „Батенберг”, предвождано от Общинския духов оркестър и мажоретния състав „Естрийм” към Общинския младежки дом. На първата сцена пред Съдебната палата към него се присъединява Китайския дракон на децата от училище „Васил Левски”. Водеща там беше Печенката.

Второто шествие събира деца от русенските детски градини и детска вокална група ”Слънце”. От Операта към Втората сцена пред Доходното здание то е водено от фанфарния оркестър на Ветово. Водещ на нея е Бате Енчо.

Третото шествие тръгва от Мемориала на загиналите във войните пред Пети пехотен полк. В него се включват представители на фолклорни формации от Русе. Те стигат третата сцена пред Пленарна зала на Община Русе, където водеща е Мина Маринова.

Четвърта сцена е издигната пред паметника на Свободата. Там, в 19 ч., фанфарният оркестър на Ветово открива конкурса за най- добър костюм и маска.

Християна Лоизу ще пее от 21:30. В 22:15 публиката ще сгреят бразилската певица Жулия Мартинс, Калин Вельов и бразилските танцьори от „Амазония Денс Проджект”.

Както миналата година ще има и фотоконкурс за „Най- щура снимка от карнавала”. Срокът за подаване на снимките е до 24 юни на адрес [email protected]. Условието е снимките да са озаглавени, да има три имена и координати за контакт с авторите.

 Победителите ще бъдат обявени на 28 юни.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари