Жегата напълни Южното ни Черноморие с туристи

0
Макар да е още юни, плажовете се напълниха с туристи, като в разгара на лятото
Макар да е още юни, плажовете се напълниха с туристи, като в разгара на лятото Видео: bTV

По Черноморието днес максималните температури бяха между 29 и 33 градуса

Топлото време напълни курортите по Южното Черноморие, гостите са предимно българи, но има и чужденци. Макар да е още юни, плажовете се напълниха с туристи, като в разгара на лятото, предава bTV.
 
Семейство от Самоков е дошло в Приморско за 5-дневна почивка. Споделят, че са доволни от условията и атмосферата. Посочват, че са дошли, за да се спасят от жегите в Югозападна България.

Старши спасителят на плаж „Приморско-Север“ разказа, че ситуацията е била коренно различна преди няколко дни: „Не беше много топло, беше около 18 - 19 градуса, но вече с повишаването на температурата взе да се стопля и вече си е добре“.

Напливът към курортите е започнал още вчера. Повечето предпочитат да удължат уикенда с ден или два.
 
„Семействата с деца търсят хотели „олинклузив“, тъй като имат едно осигурено изхранване, всички напитки, алкохол, безалкохолно, сладолед, особено за децата“, коментира туроператорът Владимир Тодоров.

Съветите на лекарите
 
Лекари съветват при прояви на прегряване, като главоболие, гадене, повръщане да не се самолекуваме. „Охлаждането трябва да стане на тялото, главата последно ще реагира при затоплянето, така и при охлаждането. Не бива да се гмурнем, студен душ да облива главата, а крайниците“, обясни доц. д-р Росен Калпачки, началник Клиника по нервни болести УМБАЛ „Св. Анна“.

Експертите препоръчват още в жегата да се пие айран, вода с разтворени в нея лимони или други плодове.

Облекчават трафика към курортите по Южното Черноморие

Заради натоварения трафик към морските курорти от Агенция „Пътна инфраструктура“ въведоха временна организация на движение за тежкотоварните автомобили по АМ „Тракия“ в района на Чирпан.

Тя ще е в сила днес и в идните два почивни дни. За времето от 13 ч. до 21 ч., в посока от София към Бургас, движението на автомобилите над 12 тона се пренасочва по следния маршрут:

  • От км 125 на АМ „Тракия“, на територията на обл. Пловдив, камионите ще бъдат отклонявани по път II-64 и ще продължават по път I-6 (Подбалканския), по път I-5 (Казанлък - Стара Загора) и от там, при км 210, се включват в АМ „Тракия“ на територията на Стара Загора.

Сходна организация е направена за същия часови диапазон в неделя, когато ще бъде пренасочвано движението на товарните автомобили, движещи се в посока от Бургас за София, като маршрутът им на движение ще бъде същият.

В указаните участъци ще има екипи на Пътна полиция, който ще подпомагат трафика. За движението по пренасочените маршрути товарните автомобили няма да заплащат допълнителна ТОЛ-такса, уточняват от АПИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Момченце слушайки опера се обръща към майка си:
- Ако викаме така, нас в детската градина ни наказват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари