Жана Бергендорф: Наркотиците ми станаха повече от приятели

2
„Като човек се опитах да накажа артиста Жана”, сподели певицата
„Като човек се опитах да накажа артиста Жана”, сподели певицата Снимка: NOVA

„Като човек се опитах да накажа артиста Жана”, сподели певицата

Преди 10 години, когато Жана Бергендорф стъпи на върха в музиката нейният глас помете като ураган и събра по пътя си любовта на милиони в България. Но тази декада на голямо пеене, купони, наркотици, насилие и арест, превърнаха кариерата ѝ в скоростно влакче от лунапарк.

Дори грандиозният ѝ глас и успех не успяха да скрият, че е преживяла огнения ад на наркотиците и насилието. И от обичаната, тя се превърна в мразената. После Жана се оттегли за две години от музиката. Не по нейно желание.

Прекалено ми дойде всичко това, свързано с известността, с нападките. Това ме накара да се чувствам самотна и исках да наказвам себе си. Не мисля, че артистът наказа мен. По-скоро мисля, че аз самата като човек се опитах да накажа артиста Жана, сподели тя, предава NOVA.

Хората не знаят колко боли да бъдеш на моето място. И да бъдеш на мястото на всеки един друг артист, който е бил нападан по този начин и осъждан. Покрай болката, може би, съм научила много неща. Защото тогава осъзнаваш какво ти не трябва да бъдеш за другите”, казва още Жана.

Много хора, обясни тя, са имали интерес да я изкарат „лошото момиче”. „Това да бъдеш бунтар в нашите среди не е добре прието. Ти си един продукт и той трябва да работи по механизъм. Аз не живея така. Когато излезеш от рамката, вече не си добре дошъл”, категорична е тя.

Наркотиците за мен станаха повече от приятели. Намирах отдушник. Когато ми беше забранено да пея, душата ми крещеше. Забранено ми беше, защото така трябваше. Защото такъв беше договорът. А и защото хората обичат да нараняват”, разкри тя.

Наркотиците не заместваха нищо. Те само унищожаваха. По онова време не можех да го разбера. Няма да позволя повече да ми се случат такива гадни емоционални събития. За това време разбрах, че нямаш право да убиваш себе си заради грешките на други хора”, обяснява певицата.

Най-лошото за нея било това, че са я игнорирали, че е нямала право да пее. „Да те обиждат по улиците, да ти скачат на бой. Имала съм такива моменти. Това се приема разрушително. Най-гадното е, че самият ти не знаеш какво да направиш, защото си сам”, заяви тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Кок
    Ами тази Жана Бергендорф знае ли че името и се превежда на Немски Жана Планинско селце.Берг е планина Дорф е село .или Планинска селянка Ха ха ха интеликтуалка .ама друго е като си сложиш вносна фамилия Ейй.интелигенция.Шашка ни.
  • 6
    2
    88
    Личи ти!
  • 9
    1
    Да ви ш бам
    Давайте трибуна на всякви караконджуши и утайки като тая куха лейка като оня емили и тихомир и всички знайни и незнайни 100полови тъпака
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари