Жълт код за валежи и гръмотевични бури в цялата страна

0
Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт
Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт

НИМХ издаде Жълт код за валежи и гръмотевични бури за цялата страна

Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки. По-късно вечерта валежите в повечето райони ще спрат. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад и с него дневните температури ще се понижат, максималните ще са между 27° и 32°, в София - около 28°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността ще е предимно значителна. Ще има валежи от дъжд придружени с гръмотевици, на повече места и по-значителни преди обяд в масивите от Западна България. Ще духа умерен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 14°.

По Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до края на денонощието на отделни места по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, сутринта предимно от юг, около и след пладне - от изток. Максималните температури ще бъдат между 24° и 28°. Температурата на морската вода е 21°-24°, на север от н. Калиакра е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето в София изгря в 6 ч. и 18 мин. и залязва в 20 ч. и 47 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 29 мин. Луната в София залязва в 3 ч. и 56 мин. и изгрява в 20 ч. и 24 мин. Фаза на луната: един ден преди пълнолуние.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари