Жълт код за област Русе

5

Идва захлаждане, очакват се обилни валежи с гръмотевици

През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

След полунощ вятърът там ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него температурите ще започнат да се понижават, минималните ще са между 8° и 13°, в София около 9°.

Жълт код е издаден в 12 области на страната за 28 април. Предупреждението е за интензивни валежи и гръмотевици, показва картата с опасните метеорологични явления на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Валежи с локални количества до 25-30 литра на квадратен метър ще има във Видин, Монтана, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Търговище, Габрово, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Смолян.

В четвъртък

Увеличението на облачността ще обхване по-голямата част от страната, ще е предимно купесто-дъждовна, с валежи от дъжд и гръмотевици; има условия и за локални интензивни количества и градушки. В крайните източни райони през по-голямата част от деня ще е предимно слънчево. Вятърът ще е до умерен от запад-северозапад, в източните райони от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 17° и 22°, в София около 17°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца, вечерта ще започне да се повишава.

Над Черноморието

Над Черноморието ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 15° и 17°. Температурата на морската вода е 11-14°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините

Над планините облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, н много места придружен с гръмотевици, над 2000 метра – валежите ща са от сняг. Ще духа до умерен северозападен, по-високите и открити части югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 6°.

В петък

Северозападният вятър в цялата страна ще се смени със север-североизточен, до умерен и с него понижението на температурите ще продължи. В петък и събота сутрин ще има разкъсвания и намаления на облачността, през първия ден валежите ще са на отделни места, главно в планинските райони в следобедните часове, през втория - на места в Западна България. Ще бъде малко по-хладно от обичайното за края на април.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари