Зет гръмна тъща си и сестра й с ловна пушка

0
Обвиняемият казва, че не искал да убива никого, а само да ги сплаши
Обвиняемият казва, че не искал да убива никого, а само да ги сплаши Снимка: Марица

За стрелба с ловна пушка по тъща си и сестра й застава пред Хасковския окръжен съд 43-годишният любимчанин Димитър Филипов.

Процесът е насрочен за 21-ви юли. Обвинението срещу Димитър е в опит за убийство, причиняване на телесна повреда, както и незаконно притежаване на оръжие. Случаят е от края на април миналата година. Димитър бил в процес на развод със съпругата си - 35-годишната Валентина. Заради системен тормоз на Филипов към нежната му половинка Районният съд в Свиленград дори издал заповед за защита на жената по Закона за домашното насилие, пише "Марица". 

Валентина се скрила при своите майка и леля, а при Димитър останали двете им дъщери на 11 и 16 г. Във фаталния ден разяреният зет влязъл в двора на тъща си и насочил двуцевката към съпругата си.  Майка й Танка (56 г.) и лелята Янка (53 г.) застанали пред Валентина, за да я защитят, а Филипов стрелял. Сачмите строшили костта на десния крак на по-възрастната жена, а сестра й била улучена в корема.

"Не съм искал да убивам никого. Исках само да ги сплаша. Майката на жена ми непрекъснато се месеше в нашите отношения", каза преди година пред съда Димитър, когато се разглеждаше мярката му за неотклонение.

След стрелбата Димитър пробва да се скрие, но бе задържан 12 часа по-късно, след като по петите му бяха вдигнати полиция и жандармерия.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари