Земеделци с техника затвориха за втвори ден пътя Разград - Русе

2
Блокадата е на разклона за село Гецово
Блокадата е на разклона за село Гецово Снимка: БТА

Блокадата е на разклона за село Гецово

Зърнопроизводители, подкрепени от представители на други браншове на селското стопанство в област Разград, втори ден блокираха пътя Разград - Русе.

Земеделските машини бяха изкарани отново на главния път край село Гецово. Председателят на Сдружението на зърнопроизводителите от Лудогорието Маломир Власов заяви, че исканията им остават същите.

По думите му борбата им е за ясни правила и закони на национално и европейско ниво, а финансовата част е на последно място. Власов подчерта, че конкурентна на Националната асоциация на зърнопроизводителите организация, в която членуват много малко земеделски производители, се опитва да овладее протеста на фермерите с политически искания. “На този етап нямаме политически искания за оставки. Мисля, че няма и да имаме, защото срещаме сериозно разбиране от министър-председателя и министъра на земеделието”, отбеляза председателят на Сдружението на зърнопроизводителите, предаде БТА.

Нихат Расим, представител на зеленчукопроизводителите, овощарите и тютюнопроизводителите, заяви, че протестира, за да защити селското стопанство в България. „Нашите искания са почти на 90 процента покрити. Въпреки това сме съпричастни към зърнопроизводителите, защото знаем болката ви. Нашият интерес е общ, затова сме тук, да защитаваме интересите на всички стопани и истинските производители“, подчерта той.

В подкрепа на исканията на земеделците се изказа и Левент Бамов, представител на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Той също призова за единение. „Преди шест години, когато започна работа в развъдната асоциация овцефермите, членуващи в Асоциацията бяха 34, в момента са 17. Без адекватна политика в областта на земеделието като цяло няма да стигнем доникъде. Затова трябва да сме единни, да не се делим на растениевъди и животновъди, и да настояваме за изпълнение на исканията ни”, допълни Бамов.

Протестите на земеделците в Разградско ще продължат до петък. Събота и неделя трактори и друга земеделска техника няма да бъде вадена на пътя. „На всеки един от нас предстои работа, но само обединени ще постигнем нашите цели и искания“, добави Власов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари