Земеделският министър смени целия борд на "Напоителни системи"

0
Чудя се как към днешна дата съществува дружеството, заяви министър Иван Иванов
Чудя се как към днешна дата съществува дружеството, заяви министър Иван Иванов Снимка: БГНЕС

Целият борд на „Напоителни системи“ е освободен

Това съобщи земеделският министър Иван Иванов по време заседанието на Комисията по земеделие в Парламента, информира Agrozona.bg

Без промяна е само изпълнителният директор Димо Чопков. За работата на държавното предприятие е подаден сигнал в ДАНС и МВР още от служебния земеделски министър Христо Бозуков. „Не е изключено аз да подам втори сигнал, чудя се към днешна дата как съществува дружеството“, каза министър Иванов пред депутатите. Очаква се скоро да бъдат ясни резултатите от одита.

В централно управление на Напоителни системи“ работят 69 души администрация, проверките досега показват, че екипът на Напоителни системи не извършва поддръжка на дигите. Във връзка със скъсаните диги са изпратени искания към фирмите изпълнители да извършат ремонт в гаранционния срок, но те отказват, каза още Иванов.

Заради това се предвиждат големи промени, като идеята е служителите на „Напоителни системи“ сами да извършват дейностите за укрепване и ремонти.

Напоителни системи“ ЕАД е бенефициент по подмярка 4.3, но вече има сигнали за недобри практики по отношение сключване на договорите и обществените поръчки, поради което не е изключено извършване на финансови корекции и обявяване на нови обществени поръчки, обяви още министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари