Зеленски почете американците, които са се сражавали във войната в Украйна

0
Президентът записа видеопослание по повод американския Ден на паметта
Президентът записа видеопослание по повод американския Ден на паметта

Президентът записа видеопослание по повод американския Ден на паметта

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отдаде почит на американците, които са се били във войната в страната му, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Той заяви, че тези хора са се посветили на каузата за отстояването на ценностите на свободата.

"Ние, украинците, винаги ще бъдем благодарни на САЩ и на всеки американец за изключителната подкрепа", заяви Зеленски на английски във видеопослание, което той засне по повод американския Ден на паметта, на който се отбелязва признателността и почитта към загиналите във войните американски военнослужещи.

"Когато ние си спомняме за бойците, пожертвали живота си в името на свободата, ние си спомняме причината, заради която ние сме живи, спомняме си защо ние живеем както на нас ни харесва и защо нашата свободна нация съществува", допълни той.

Американци имаше сред хилядите чужденци, които се включиха в Украйна в различни бойни части. Няма официални данни за броя на загиналите в конфликта, но според медии и други информации става дума за близо 20 убити граждани на САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    123
    Ааааа те са "доброволци" - не им харесва в армията на сащ, напускат, и отиват доброволци в украйна :) ... доста повече от 20 трябва да "почете", ама пуста му и пропаганда.... а зеления зароби поне три поколения украинци след себе си да плащат за безумиците му. Аaaa... забравих - и продаде почти цялата украинска земя на "световния фонд за управление" БлекРок
  • 10
    3
    Наивника
    Че от къде се взеха тези наемници. Нали ги нямаше.
  • -11
    2
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Долу Путин! Смърт на руските фашисти!
  • 12
    1
    Зелето
    Иди нахуй надрусан боклук!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари