Зеленски към ЕС: Без вас Украйна щеше да остане сама

0
"Не знаех, че това трябваше да бъде цената на европейското единство. Много е висока, хиляди загинаха. Две революции и една война", каза Зеленски
"Не знаех, че това трябваше да бъде цената на европейското единство. Много е висока, хиляди загинаха. Две революции и една война", каза Зеленски Снимка: БТА

Без вас Украйна щеше да бъде сама, заяви днес украинският президент Володимир Зеленски в обръщение към Европейския парламент

Борим се за оцеляване и сме много решени, също колкото искаме да бъдем равноправна част от Европа, добави той, информира БТА. 

Зеленски изрази очакване да се обсъди вчерашната заявка на Украйна за започване на присъединителни преговори с ЕС.

За някои от нас днес е последният ден. Искаме децата ни да бъдат живи и мисля, че е справедливо. Само вчера в Украйна бяха убити 16 деца. Каква военна заплаха са децата?, попита той.

Много се радвам да усетя настроението в ЕП - днес сме обединени. Не знаех, че това трябваше да бъде цената на европейското единство. Много е висока, хиляди загинаха. Две революции и една война.

Ще победим всеки и се радвам, че не само го казвам, а можете да го видите. Показахме, че в същността си сме като вас. Покажете, че сте европейци и че няма да ни изоставите. Тогава светлината ще победи мрака, призова Зеленски. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    иванова
    Ем насрано ем големо.За Зеленски ми е думата
  • 0
    2
    любопитен
    Да, там е. За разлика от теб, който сигурно първи ще избягаш. Този човек отказа на американците да бъде изведен. Това е един истински патриот. За него думата родина означава много. Нещо явно непознато за нес след 1944 година досега. Жалко за всички достойни българи, умрели за свободата ни.
  • -2
    1
    toz
    Тоз още в Украйна ли е? Съмнявам се.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари