Володимир Зеленски: Войната в Украйна е престъпна и непровокирана агресия от страна на Русия

0
За първи път след началото на войната украинският президент беше в една и съща стая с руски официален представител
За първи път след началото на войната украинският президент беше в една и съща стая с руски официален представител

За първи път след началото на войната украинският президент беше в една и съща стая с руски официален представител

Украинският президент Володимир Зеленски се изправи директно срещу Русия в Съвета за сигурност на ООН, като осъди инвазията на Кремъл в страната му като "престъпна" и призова Москва да бъде лишена от правото си на вето в ООН, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Зеленски, за първи път след началото на войната, беше в една и съща стая с руски официален представител.

"По-голямата част от света признава истината за тази война", каза украинският президент. "Това е престъпна и непровокирана агресия от страна на Русия срещу нашата нация, целяща да заграби територията и ресурсите на Украйна".

Украинският държавен глава призова ООН да лиши Русия от правото ѝ на вето в Съвета за сигурност, като определи това като жизненоважна реформа, която едновременно с това ще насърчи по-голямо представителство на развиващите се страни в ООН, където подкрепата за Украйна е вяла.

"Правото на вето в ръцете на агресора е това, което вкара ООН в задънена улица", каза Зеленски.

"Невъзможно е да се спре войната, тъй като всички усилия са подложени на вето от агресора ", добави той.

Президентът повтори украинската позиция, че правото на вето принадлежи на бившия Съветски съюз - един от победителите във Втората световна война, след която е създадена ООН - а не на Русия, управлявана от Путин.

"За съжаление това място в Съвета за сигурност, което Русия заема незаконно чрез задкулисни манипулации след разпадането на Съветския съюз, е заето от лъжци, чиято работа е да прикрият агресията и геноцида", заяви Зеленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 23
    2
    фена на Путин
    Хиляди, хиляди пъти я провокирахте и си я получихте. Поне мълчете и се дръжте мъжки. А то квичите като украински спинозни проститутки със спрени лекарства.
  • 1
    1
    До зелето
    Пробит рязан кондом!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари