Зеленски и Макрон обсъдиха нуждите на Украйна на бойното поле

0
Те включват безпилотни летателни апарати, артилерия и боеприпаси, системи за електронна борба и за противовъздушна отбрана
Те включват безпилотни летателни апарати, артилерия и боеприпаси, системи за електронна борба и за противовъздушна отбрана Снимка: Володимир Зеленський / Facebook / архив

Те включват безпилотни летателни апарати, артилерия и боеприпаси, системи за електронна борба и за противовъздушна отбрана

Френският президент Еманюел Макрон и украинският му колега Володимир Зеленски обсъдиха днес по телефона ситуацията на фронта и "нуждите на Украйна" от оръжия и боеприпаси, предаде Франс прес.

"Разговаряхме за ситуацията на бойното поле и нуждите на Украйна в сферата на отбраната, които включват безпилотни летателни апарати, артилерия и боеприпаси, системи за електронна борба и за противовъздушна отбрана", написа Зеленски в социалната мрежа "Екс", предаде БТА.

Той определи разговора като "много положителен и съдържателен", като благодари на Франция за нейната "непоколебима подкрепа".

Елисейският дворец потвърди, че двамата лидери са обсъдили "развитието на ситуацията на терен и нуждите на Украйна".

"Президентът на Франция потвърди решимостта на Париж да окаже цялата необходима подкрепа, в дългосрочен план и заедно с всички свои партньори, за да спре агресивната война на Русия", посочи канцеларията на френския президент.

Двамата лидери обсъдиха и двустранното споразумение в сферата на сигурността, което Франция и Украйна планират да сключат в близко бъдеще по примера на това, което Киев наскоро сключи с Великобритания.

През последните седмици подкрепата на Франция за Украйна доведе до ескалация на напрежението с Русия, която осъди, по думите ѝ, "милитаристичната екзалтация" на Париж под формата на обещанията за нови оръжейни доставки за Киев, посочва АФП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    чичомиткобрат
    Укронацистите се избиват сами: an ukrainian nazi from Skala batalion executes a mobilized ukrainian father who refused to fight https://i.ibb.co/MBTFYQd/1.png https://streamable.com/yf8vdp
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари