"Зелен коридор" за ваксиниране в УМБАЛ "Медика"

0
Той ще бъде едва два дни
Той ще бъде едва два дни

Отново е осигурен „зелен коридор“ в област Русе

Това стана ясно от проведен преди минути разговор между изпълняващия длъжността областен управител Свилен Иванов и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова.

Възможност за ваксиниране срещу COVID-19 без предварително записване ще бъде предоставена на всеки желаещ на 2-и и 3-и април в Университетска болница „Медика Русе“. Днес имунизациите ще бъдат извършвани до 16.00 ч., а през утрешния ден графикът на имунизационния кабинет, който се намира пред централния вход на ДКЦ-2, ще бъде от 09.00 ч. до 14.00 ч. Ваксината, която ще бъде прилагана е „Астра Зенека“.

До момента в областта са извършени 12271 имунизации, като повторна доза са получили 2393 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. Само през вчерашния ден са поставени 321 ваксини.

Припомняме, че от скоро в „Медика Русе“ функционира и лаборатория за PCR изследвания. Работното ѝ време за граждани е 08.00 ч. до 11.00 от понеделник до неделя. Освен срещу заплащане от понеделник до петък в посочените часове там ще се работи и с направления.

По-късно през деня очаквайте информация относно разпространението на коронавирусната инфекция през вчерашния ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Срещнали се двама приятели със сини фланелки. Гледали се мълчаливо и накрая единия казал:
- Изглеждаш ми отпаднал...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари