"Зелен коридор" за ваксиниране в УМБАЛ "Медика"

0
Той ще бъде едва два дни
Той ще бъде едва два дни

Отново е осигурен „зелен коридор“ в област Русе

Това стана ясно от проведен преди минути разговор между изпълняващия длъжността областен управител Свилен Иванов и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова.

Възможност за ваксиниране срещу COVID-19 без предварително записване ще бъде предоставена на всеки желаещ на 2-и и 3-и април в Университетска болница „Медика Русе“. Днес имунизациите ще бъдат извършвани до 16.00 ч., а през утрешния ден графикът на имунизационния кабинет, който се намира пред централния вход на ДКЦ-2, ще бъде от 09.00 ч. до 14.00 ч. Ваксината, която ще бъде прилагана е „Астра Зенека“.

До момента в областта са извършени 12271 имунизации, като повторна доза са получили 2393 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. Само през вчерашния ден са поставени 321 ваксини.

Припомняме, че от скоро в „Медика Русе“ функционира и лаборатория за PCR изследвания. Работното ѝ време за граждани е 08.00 ч. до 11.00 от понеделник до неделя. Освен срещу заплащане от понеделник до петък в посочените часове там ще се работи и с направления.

По-късно през деня очаквайте информация относно разпространението на коронавирусната инфекция през вчерашния ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук