"Зелени коридори" за ваксинация в Русенско през почивните дни

1
В Бяла ще работи кабинет и през следващите два почивни дни, в понеделник и в Русе
В Бяла ще работи кабинет и през следващите два почивни дни, в понеделник и в Русе Снимка: БТА

От следващата седмица се очаква да започне и имунизацията на деца между 5 и 11 години

„Зеленият коридор“ за имунизация срещу Ковид-19 в беленската болница „Юлия Вревска“ остава отворен и през следващите два почивни дни. Без предварително записване в неделя и понеделник в лечебното заведение всеки ще може да се ваксинира в периода от 10.00 до 14.00 часа.

Идният понеделник е осигурена възможност за ваксинация и в Русе. Ваксините ще се поставят от 11.00 до 15.00 часа в специализирания кабинет на РЗИ, намиращ се в квартал „Здравец-Изток“ на ул. „Байкал“ 12. Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева.

От следващата седмица се очаква да започне и имунизацията на деца между 5 и 11 години. Всеки родител ще може да заведе детето си в имунизационня кабинет на РЗИ в квартал „Здравец-Изток“, както и в ДКЦ-2, намиращо се на ул. „Рига“ 35. И на двете места е необходимо предварително записване. В РЗИ това може да стане на тел.: 0888138142, като там ще работи д-р Елисавета Светославова. В ДКЦ-2 записването става на тел.: 0887597707. Имунизациите там ще се извършват от д-р Мариана Москова.

От Регионалната здравна инспекция са категорични, че са осигурени и вторите дози от ваксината за всяко дете. Те също ще се прилагат в период през три седмици.

Припомняме, че във връзка с имунизацията срещу коронавирусната инфекция има открити безплатни консултации на тел.: 0800 14 515. Той е обслужван от Националната пациентска организация всеки делничен ден от 09.00 до 18.00 часа. При необходимост е предвидена и връзка с епидемиолози и имунолози. Ще бъдат предоставени и консултации относно педиатричните ваксини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В наши дни елените на дядо Коледа се казват Еконт, Спиди, Рапидо и Али експрес!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари