Здравното министерство с указания до РЗИ-тата заради новия хепатит при деца

1
Рискът от заразата е описан в инструкции на здравната инспекция, изпратени до педиатрите и личните лекари
Рискът от заразата е описан в инструкции на здравната инспекция, изпратени до педиатрите и личните лекари

Министерството на здравеопазването с указания до регионалните здравни инспекции за повишено внимание заради новия остър хепатит при децата. До момента няма потвърден случай в страната ни

Д-р Ванушка Стефанова преглежда с повишено внимание заради новия вид хепатит с неясен източник. Рискът от заразата е описан в инструкции на здравната инспекция, изпратени до педиатрите и личните лекари.

"Коремна болка, повръщане, наличието на диария, температура. Все пак заостриха вниманието при насочващи подобни симптоми тези деца да бъдат изследвани по посока на остър хепатит", заяви педиатърът пред bTV 

Вече е имала дете с такива симптоми, което тя е изпратила спешно за изследване.

"Изследванията бяха в норма, така че не се наложи да го хоспитализирам“, добави тя.

На този фон обаче най-близкото инфекциозно отделение не приема пациенти. Инфекциозното отделение в областната болница е затворено вече трети месец ,защото единственият лекар е болен.

"Предвид факта, че това са деца и че заболяването сравнително тежко протича, те ще бъдат насочени към инфекциозни отделения в съседните области", заяви директорът на РЗИ-Ямбол д-р Калчева.

От здравното министерство призоваха за повишено внимание при деца с нарушени чернодробни показатели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари