Здравният министър: Може до средата на 2024 година всички рецепти да са електронни

1
Ваксините за варицела и хепатит трябва да станат задължителни, коментира още Христо Хинков
Ваксините за варицела и хепатит трябва да станат задължителни, коментира още Христо Хинков Снимка: БГНЕС

Ваксините за варицела и хепатит трябва да станат задължителни, коментира още Христо Хинков

България трябва да успее да електронизира всички лекарства до края на следващата година. Това прогнозира здравният министър проф. Христо Хинков.

Това ми е песимистичната оценка. Оптимистичната е, че до средата на следващата година ще можем да бъдем готови всички лекарства да се изписват чрез електронни рецепти”, поясни той, цитиран от NOVA.

Той коментира и ще има ли нови задължителни ваксини у нас.

Задължителният имунизационен календар се преценява много внимателно. Все пак мисля, че ваксините за варицела и хепатит трябва да станат задължителни. След Нова година ще обсъдим тази тема”, поясни Хинков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    тоз министър
    Искариот е...
  • 5
    3
    Жалко
    Вече 30 години бавно и сигурно българите са изолирани от управлението на държавата и икономическият живот.Това ги накара да избягат от тук и да освободят земя и села за един бъдещ етнос.Тези в парламента са наследници искариотски и покорени роби.Изобщо нямат нищо общо с нас.И българи да са,изключили са се. Станаха франчуля,ингилизи,германофили,и приятели на америка за България и Сорос.Станаха лобисти на всичко що е срещу България и нейните изконни наследници ,Българите.Искариоти библейски шестват в парламента.
  • 9
    2
    към министъра
    Бутай си бустер след бустер отзад.Цяла европа знае за какво става тоз дебил ни обяснява за задължителни ваксини.Като ваксините за ковид 19.На кой служите гадни прасета? Къде са българските ваксини и институти? Кой от вас дърти мастии гарантира какво има във ваксините и какъв ще е резултата след години? Видяхме какво стана след ваксините,видяхме.Доста близки и познати внезапно починаха.София потъва защото ври от простаци,селяци и наглеци.Трябва да я изринем до основи без църквите и наново да я строим и кой от където е дошъл.
  • 10
    1
    До здравният министър УмНик
    Ей амба,законосъобразно е да има рецепта на хартиен носител и в електронен формат.Рецептата на хартия е право на избор личен на гражданите.Дай му на човека на хартия да я има пък ти му пускай по електронен път каквото си щеш.Защо лекарите мълчат като пръднала Мара? Ваксини за хепатит? Друг път. Слагай си ти на дъртият задник по пет наведнъж.Нарушавате всякакви права и тоя прост,глупав и неорганизиран изтъпял народ мълчи вместо да води дела срещу такива КАПУТИ като теб.Лобистики интереси.Украинците как живеят и са се раждали досега без ваксини.Никакви ваксини нямат.В какъв вид са всички до днес? Колко от бежанците им имат имунизационен паспорт,календар? Нито един.Мръсно академично,мързеливо и алчно племе от търговци.Мърши долни и подмолни.Хора на науката,един чеп.Кюрлами за някой лев.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари