Родител: Нямам никакъв проблем да имунизирам детето си

1
Вярвам на преценката на докторите, заяви Димитър Велчев
Вярвам на преценката на докторите, заяви Димитър Велчев Видео: NOVA

Вярвам на преценката на докторите, заяви Димитър Велчев

Регионалната здравна инспекция във Варна проучва нагласата на родителите за въвеждането на задължителна ваксина срещу хепатит А. Доколко е опасно заболяването при децата и какви са мненията на хората за ваксинацията?

Димитър Велчев е сред родителите, които одобряват имунизацията. „Ако присъства в задължителния календар, защо не? Вярвам на преценката на лекарите”, споделя мъжът, цитиран от NOVA.

Подобно е мнението и на други родители. А здравните власти решават да се допитат до хората дали ваксината да влезе в задължителния имунизационен календар.

Анкетата е затова какви са познанията на родителите и дали са съгласни с подобна промяна. Към момента 53% са по-скоро не, а пък останалите клонят към съгласни или колебаещи се”, обясни проф. Цонко Паунов ,директор на РЗИ-Варна.

А що се отнася до самата ваксина от здравната инспекция са категорични - до този момент няма регистрирани някакви нежелание реакции или тежки алергични усложнения от тази ваксина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    11
    До 8
    Прав си за антиваксърите, не са много, но пък са много вредни, тъпи и много агресивни. Освен да им пожелаем да се запознаят лично с всяка болест, която отричат.
  • 0
    10
    Тоя от 4?
    Д-р Матева знае ли, че не се е прибрал в стационара след неделната отпуска? Сега не си е пил лекарствата и може да стане страшно. Има някакви видения за нещо си "искариотски", има сигурно и страхова невроза. Вероятно е агресивен, дано се задействат от Психото и го приберат по-бързо. Явно вече лечението в ЦПЗ не му помага, време е за Бяла.
  • -2
    9
    до 7
    А ти какъв си бе, пич?!? Лекар, имунолог, биолог или просто дрънкало?!? Кога ще се научиш, че не всичко в нета е истина?!?
  • -1
    8
    брях,
    15% антиваксъри в България дрънчат като 115%! Вие сте точно като ЛГБТ бре, изпълзявате на челото като въшка! Рипахте, крякахте, като ви наложиха забрана за пътуване и тихомълком се боцнахте,а?!?Смешници!
  • 3
    7
    до 6
    Аман от хора, прочели едно "Винету" и синдромът "Дънинг-Крюгер". Тиква, ти ли си , бе?:) Дейба дебилът ти, дейба!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари