Здравко с преместеното сърце живее втори живот

0
Единственият човек у нас с преместено сърце е спасен след катастрофа
Единственият човек у нас с преместено сърце е спасен след катастрофа Видео: NOVA

Единственият човек у нас с преместено сърце е спасен след катастрофа

Здравко е единственият човек у нас с преместено сърце. Той живее втори живот след като е спасен от лекарите след катастрофа, но вече живее по начина, който иска заради физиотерапевта си.

"Казвам се Здравко Любомиров Димов, на 30 години съм. Благодарение на докторите и здравото ми тяло отново съм тук. В началото ръката ми само висеше, сега мога преспокойно всичко да правя, дори да карам ски и да плувам. Благодарение на усилията на проф. Маргарита Кътева и Георги Петров - който е направил различни видове шини за различните дейности", разказва той по NOVA.

Има за шини за каране на колело, плуване, фитнес залата, както и ежедневна. Това се дължи на Георги Петров - физиотерапевтът, който му помага да води живота, който му харесва.

Всеки ден ходи на електростимулация, за да поддържа мускулите си. Надява се, че пръстите му ще са по-добре догодина.

"Всичко започва с израбоката на кройка, изрязва се пластмаса и се моделира по позицията на ръката. Здравко не спира да се бори да живее живота, който иска. Да му помагам хем е удовлетворяващо, хем е отговорност", споделя Петров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари