Заведенията в Русе пред фалит

6
300 заведения са заключени, но в центъра на града продължават да продават закуски
300 заведения са заключени, но в центъра на града продължават да продават закуски Видео: БНТ

 

Ресторантьорите в Русе твърдят, че са пред фалит, след като заведенията им затвориха заради коронавируса, а сервитьорите бяха принудени да излязат в неплатен отпуск.

От бранша настояват местната управа да им приспадне тротоарното право и такса „смет" за периода , в който заведенията не работят.

В града в намален състав работят само пет ресторанта, които предлагат храна за вкъщи. Доставките обаче са рядкост. Останалите над 300 заведения са заключени. Не липсват обаче и обекти за обществено хранене, които заобикалят забраната. Пет дни след забраната, в центъра на града продължават да продават закуски, предава БНТ.

"Не е лошо инспектиращите звена, които са от РЗИ и полиция, да обърнат внимание на това. Бизнесът мога да кажа, че наистина много страда. Ние сме пуснали и към правителството, и към кметската управа, наша, да се намалят тротоарните права, да се намали такса смет за периода, за който ние не работим. Другото, което искаме е ако има наематели в общински имоти, да им се приспадне за този период целия наем.", каза Красимир Иванчев, председател на Съюз на хотелиерите и ресторантьорите в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Болница. Докторът сяда до леглото на пациента.
- Е, всичко е готово за операцията. Каква упойка предпочитате - по-скъпичка или по-евтина?
- По-евтина, докторе. - отговаря без колебание пациентът.
Докторът се прокашля и започва:
- Аз съм Сънчо, ида от горица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук