Завърши асфалтирането на 6 улици и междублокови пространства в квартал „Възраждане“

1

Предстои ремонтът на улици и алеи край лечебните заведения в Русе

Приключиха дейностите по асфалтиране на няколко ключови улици и междублокови пространства в кв. „Възраждане“, чието състояние бе изключително влошено с години, съобщиха от Община Русе.

Това са улиците „Мадарски конник“ в участъка от ул. „Плевен“ до бул. „Родина“, ул.“Плевен“ в участъка, движещ се успоредно на бл. „Вела Благоева“, и ул. „Воден“ при блоковете „Шипка“, „Плевен“ и „Приста“. Ремонтирани бяха пространствата при бл. „Мадарски конник“, „МНО 3“ вх. Д и обслужващата алея при бл. „Перущица“.

Продължава и асфалтирането на улици и алеи край лечебните заведения в Русе. В момента работните бригади действат по бул. „Придунавски“ в участъка от ул. „Мостова“ до ул. „Независимост“, осигуряващ достъп до УМБАЛ „Канев“ и РЗИ-Русе. От следващата седмица ще започнат дейностите и по ул. „Киев“ и „Рени“ в кв. „Здравец-Изток“, разположени в непосредствена близост до УМБАЛ „Медика“. Възложени са за изпълнение и предстои да бъдат асфалтирани още ул. „Лисец планина“ и обслужващата алея до бл. „Беласица“, водещи към Комплексния онкологичен център, както и ал. „Лилия“, чрез която се достига до ТУБ диспансера.

През изминалия месец фирмата за пътни ремонти приключи работа и по участък от ул. „Червен“ и разбитите след ремонта на АПИ тротоари в с. Басарбово.

Община Русе поде мащабна кампания за подобряване инфраструктурата в русенските квартали. За целта служителите извършват непрекъснати обходи, замервайки площта на всяко междублоково пространство в града, което не е предприемано до момента. Мобилизирана бе и безпилотна техника, която засне терените от високо и спомага за бързото остойностяване на разходите за асфалтирането им. Целта е ежегодно от общинския бюджет да бъдат отделяни средства за конкретен квартал, който да бъде цялостно преобразен, като тази година ръководството предвижда поне 2 млн. лева за целта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Един недоволен
    А защо не оправите тротоарите по ул. Доростол от спирката на Вимес до спирка Цветница, до блок Електрон, младите хора се спъват в тия бабуни, какво остава за възрастните, или трябва някой общинар да живее на тия места в статията където пишете, че са преасфалтирани...
  • 4
    1
    Забравяте кв. "Дружба - 2"!
    Кога ще се асфалтират улиците "Троян" и "Левента", особено около тях в междублоковите пространства? Там няма дори и положен асфалт около отдавна построените ЖСК. Където е имало асфалт, пък липсва на много места асфалтовото покритие. Фракцията се пилее при всеки дъжд. Има много хлътнали места по асфатираните улички. Хлътнали са шахтите на градската канализация. Вижте и ул. "24-ти май" /бивша ул. "Борис Савов"/ - една изключително натоварена улица с интензивно движение, колко много е разбит паважа и с асфалтовите кърпежи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари