Затягат контрола по спазване на мерките срещу COVID-19 в София

0
Според Йорданка Фандъкова децата не са "чак такива големи преносители, каквито много специалисти коментираха".
Според Йорданка Фандъкова децата не са "чак такива големи преносители, каквито много специалисти коментираха". Снимка: БГНЕС

Според Йорданка Фандъкова децата не са "чак такива големи преносители, каквито много специалисти коментираха"

Столичната община засилва контрола по спазването на противоепидемичните мерки заради увеличаването на случаите на предаване на коронавирусната инфекция.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти след приключването на службата в църквата "Света Неделя" по повод 144 години от освобождението на София от османско владичество, предава БТА.

Кметът Фандъкова съобщи, че по-късно днес ще има заседание на Софийския оперативен щаб за борба с коронавируса, на което ще бъде обсъдена темата за разпространението на инфекцията. Фандъкова обяви, че общинските болници повишават готовността си за прием на пациенти във връзка с очакваната пета вълна на коронавируса. Столичният кмет изрази надежда на национално ниво да не бъдат затваряни училищата и детските градини в София. Кметът изрази своята позиция, че те трябва да работят при спазване на мерките, защото според кмета децата не са "чак такива големи преносители, каквито много специалисти коментираха".

Йорданка Фандъкова съобщи още, че е подновила искането си за среща с министър-председателя Кирил Петков във връзка с компенсациите за общинските дружества заради покачването на цените на енергоносителите. Кметът посочи, че от 1 януари с 30 процента се покачи цената на газа, което за много от общинските дружества е изключително тежко. "Топлофикация София" продава газа на цени от 47 лева за мегаватчас, а купува на цена от 133 лева, посочи кметът Фандъкова. Тя каза още, че повечето от новите автобуси, закупени от Столичната община през последните няколко години, са на природен газ, чиято цена е увеличена. Фандъкова каза, че на срещата с енергийния министър, която е имала преди Коледа, той е дал уверение, че ще има компенсации и за цената на природния газ. Ситуацията е спешна и спешно трябва да намерим решение, подчерта столичният кмет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари