Затворени за движение са проходите Шипка, Хаинбоаз и Троянски

0
Пристанищата Варна и Бургас са блокирани от силния вятър
Пристанищата Варна и Бургас са блокирани от силния вятър Снимка: Архив

Пристанищата Варна и Бургас са блокирани от силния вятър

Заради усложнената зимна обстановка остават затворени проходите Шипка и Хаинбоаз (Проходът на Републиката), затворен вече е и Троянският проход, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Тази сутрин проходът Петрохан беше блокиран от аварирал бус. Образуваха се километрични опашки. Над 120 души е спасила Гражданска защита само на територията на област Стара Загора от снежни блокади през изминалите часове.

Автобус с румънски туристи е закъсал тази сутрин в Прохода на Републиката, в района на село Вонеща вода, съобщи областният управител във Велико Търново проф. Любомира Попова, цитиран от БТА.

Тази нощ Пътната агенция затваряше различни участъци за почистване, а тежкотоварните автомобили бяха спрени в цели области – Ямбол, Шумен, Разград, Кюстендил, включително и магистрала „Струма“.

От Пътната агенция съветват да не пътуваме в Източна България и в  района на Родопите.

В София през цялата нощ близо 130 снегорина са чистили улиците - почистени са основните булеварди, започва влизането на техника и в по-малките улици.

Пристанище Варна и всички пристанища в Бургас са затворени за маневриране, заради силен вятър.

Оранжев предупредителен код е в сила по морето за 4-метрови вълни и ураганни пориви на вятъра. Жълт код за сняг и навявания е в сила в Източна България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари