Затварят басейните в детските градини

0
Искаме да спестим парите на русенци коментираха от РЗИ
Искаме да спестим парите на русенци коментираха от РЗИ

Басейните в детските градини в Русенско няма да функционират през лятото, коментираха от отдел „Държавен здравен контрол“ към Регионалната здравна инспекция, цитирани от briagnews.bg.

Работата на водните съоръжения спира само за летния сезон, а от есента те отново ще заработят. Причината за затварянето им през горещите месеци според уточненията от РЗИ е, че децата в градините през ваканционния сезон са доста по-малко и са в сборни групи, но въпреки това разходите за поддръжката на басейните се запазват. Освен това, ако басейните работят, то задължително ще са нужни и пари за проби на водата от РЗИ. Нужни са значителни средства за поддържането на съоръженията, а парите идват от данъците на гражданите, поясниха от РЗИ. Издръжката на басейните се поема от Общината.

В началото на сезона РЗИ извърши проверки на останалите басейни в областта. Не са открити сериозни нарушения и като цяло водите в басейните не са опасни.

Контролът на инспекторите обаче ще продължи през цялото лято до септември. Всеки месец се вземат по 2 проби за изследване от басейн, като едната се носи от представител на определен обект, а другата се взема на място от служител на РЗИ.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари