Застреляха македонски бизнесмен на Халкидики

1
Извършителите са изчезнали и се издирват от полицията
Извършителите са изчезнали и се издирват от полицията Снимка: ЕПА / БГНЕС

Извършителите са изчезнали и се издирват от полицията

Един загинал и един ранен след стрелба, станала в 3.30 сутринта в Ханиоти, Халкидики. Двете жертви, на 39 и 45 години, са летовници от Северна Македония, съобщи гръцкият вестник Каthimеrini, цитиран от Агенция Фокус.

По първа информация от полицията неизвестни нападатели с качулки са открили огън по тях, докато те са в жилище под наем.

Резултатът е, че 39-годишният мъж е починал, докато другият е откаран ранен първо в здравен център, а след това в многопрофилната болница Полигирос, където остава за лечение. Извършителите са изчезнали и се издирват от полицията. Точните обстоятелства и причините за фаталния инцидент се разследват от отдела за сигурност на Полигирос. Медиите в Гърция съобщават, че починалият 39-годишен мъж е известен бизнесмен от Скопие, собственик на казино.

След информацията за убийството в Халкидики, Гърция, посолството на Република Северна Македония в Атина се е свързало с компетентните институции, т.е. полицията в Солун, откъдето е потвърдено, че в Сани Вилас, Ханиоти, двама маскирани граждани са открили огън по двама свои сънародници, допълва македонската телевизия Канал 5.

Двамата са откарани в многопрофилната болница на Халкидики, където единият е починал от нараняванията си, а другият, поради тежестта на нараняванията си, е транспортиран в друга болница в Полигирос.

По информация на посолството няколко екипа на гръцката полиция са в момента на мястото и работят по изясняване на обстоятелствата около инцидента, се посочва в съобщението на МВнР на Северна Македония.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Чарлз Дарвин
    Цитирам: "двама маскирани граждани са открили огън по двама свои сънародници" как па разбрахте, че въпросните килъри са Македония след като та изчезнали?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари