Засилени мерки за сигурност в Барселона

0
Предупреждение за риск от терористична атака вдигна на крак полицията
Предупреждение за риск от терористична атака вдигна на крак полицията Снимка: Ройтерс

В Барселона засилиха мерките за сигурност след предупреждение на Държавния департамент на САЩ за риск от терористична атака в града по време на коледните и новогодишни празници.

Според испанския Ел Паис, полицията издирва 30-годишен мароканец с разрешително да шофира автобуси. През август миналата година джихадист вряза микробус в пешеходци в центъра на Барселона, загинаха 16 души, ранени бяха над 130, информира БНТ.

Работим по заплахата“ - така от каталунското вътрешно министерство коментираха предупреждението от Консулския отдел на Държавния департамент към американските граждани в Барселона. То ги приканва да бъдат бдителни с превозните средства, включително автобуси, в района на Лас Рамблас и други популярни места. Каталунската полиция, според пресата, издирва млад мароканец, който може да опита да връхлети с автобус върху пешеходци.

Мъжът бил от Казабланка, имал книжка за управление на автобус и досие в Испания от 2006 г. за обида на полицай на летището в Малага. Проверяват се водачи на автобуси и микробуси в центъра на Барселона, наблюдават се и компаниите за автомобили под наем, засега нямало данни мъжът да е на испанска територия, твърди пресата.

Официално властите говорят за временно засилване на мерките за сигурност на местата, където се струпват много хора. Степента на терористична опасност в страната остава на предпоследната четвърта степен. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари