Защо се бави строежа на буферен паркинг за тирове в Русе

1
Според общинската администрация проблемът е в честата смяна на правителства
Според общинската администрация проблемът е в честата смяна на правителства Снимка: Любо Господинов / Фейсбук

Според общинската администрация проблемът е в честата смяна на правителства

Община Русе все още не е усвоила 3-те милиона лева от държавата за построяването на буферен паркинг за тировете, чакащи на огромни опашки пред "Дунав мост".

Това стана ясно от отговор от администрацията на Пенчо Милков на запитване на в.“Бряг“.

Още през април градоначалникът обясни на въпрос на общинския съветник от СДС Станимир Станчев, по отношение на въпросната сума, че Общината работи по реализиране на проекта. Имотът е бил земеделска земя, но статутът му вече е променен и ПУП-ът е почти готов. Има вече и заявен инвеститорски интерес от един инвеститор. Към момента са проведени редица съгласувателни процедури, като е изготвен окончателен вариант на ПУП.

Предстои да се върне официално становище само от НКЖИ, след което ще започнат същинските дейности по реализиране на инвестицията. Понеже след одобрението на ПУП-а, е необходимо да бъде изработен и инвестиционен проект, то не може с точност да се заяви кога ще започнат същинските строителни дейности, поясниха за медията от кметската администрация.

От друга страна, именно честата смяна на правителства води до започване отначало на разговори и процедурите между Общината и държавата във връзка с този проблем.

Предложение за разчистване на колоната от тирове внесе до Общинския съвет и кметът на Мартен Димо Тонев. Предложението е колоната от тирове да бъде преместена на трилентовия път от кръговото на Дунав мост по посока паркинга на ферибота на бул.“Тутракан“, като така и паркингът ще може да се използва за престой на тежкотоварните автомобили. По този начин с пускането на ферибота ще се даде възможност чакащите да избират дали да го ползват или да продължат през Дунав мост.

По първоначални разчети целият поток от тежкотоварни автомобили от малкото кръгово на Свободна зона до зона „Тегра“ и обратно ще се побере от кръговото кръстовище на Дунав мост до кръговото на Пристанищния комплекс и паркинга. Също така може да се изгради единна информационна система, която да бъде обединена с общинския буферен паркинг и да се използва за реда за преминаване през граничния пункт. Какво ще решат старейшините предстои да разберем на следващата общинска сесия на 14 юли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    чичо Пепо
    Много хубаво щв стане. Ще си пишкат и акат в града, между двете кръгови. Ще станем едно представително място. И даже ще има елемент на забавление, леко хазартен. Ще хвърлят чоп през фериобота ли да минат или през моста. Полицията ще играе крупие, ще внася законност при хазартния елемент. Времето ще лети, никой няма да усеюа опашката.
  • -1
    2
    Митко
    Доброто решение на общинското и областното ръководство за буферния паркинг не се получи заради бившия ИД на Свободна зона М.Иванова.
  • 4
    1
    Значи
    Министрите няма да попаят и асфалтират паркинга , тъй че почвайте го или си отивай кмете, доста цървули чакат за стола ти
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари