Зам.-министърът на транспорта: Буферните паркинги са решението на проблема със задръстванията около „Дунав мост”

2
Според него проблемът при Русе е коренно различен от този при Видин
Според него проблемът при Русе е коренно различен от този при Видин Видео: NOVA

Проблемът със задръстванията около „Дунав мост” е решим и се работи системно в тази посока

Това заяви зам.-министърът на транспорта Николай Найденов в студиото на „Здравей, България”.

И във Видин, и в Русе са предприети действия с местната власт. Отпреди няколко месеца беше ясно, че пътникопотокът ще се засили над 8 пъти”, каза още той.

По думите му има обективни обстоятелства за това като войната в Украйна и повишаването на цените на транспортните услуги.

Проведоха се срещи с всички заинтересовани страни и се набелязаха мерки. Във Видин стратегията с отдалечаването на струпванията на товарни автомобили сработи още преди месец и половина”, посочи Найденов.

Според него проблемът при Русе е коренно различен от този при Видин и подходът няма да бъде за постоянно. „През юли се гласува на Национален междуведомствен съвет обща политика по отношение на изграждане на буферни паркинги, които да бъдат професионални и да позволят през контролирано пропускане и софтуерно изграждане на опашки товарните автомобили да бъдат контролирани и това да не натоварва националната транспортна мрежа”, коментира зам.-министърът на транспорта.

Той е категоричен, че по отношение на пътната безопасност у нас цялото общество трябва да бъде ангажирано със спазването на правилата и дисциплината на пътя.

Сработи и гражданският контрол. Видяхме как край София будни граждани се обадиха на 112 и гражданка беше свалена от автомобила”, посочи Николай Найденов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    webadmin до 2
    И аз го забелязах. Ама то даже и човек да няма идея за какво иде реч е достатъчно да се вгледа в курсора на мишката. То е там е казачок някакъв.
  • 3
    8
    русенец
    Решението е в България да влизат толкова ТИР-ове, колкото е пропускателната способност на ГКПП-тата на излизане. Другото е ташак!
  • 8
    7
    Ххх
    Жалка работа. Това не е проблем от вчера. От много години трафика на Д.мост става все повече , а хората които работят на моста все по малко. Искате с по малко хора да се върши повече и по качествена работа. Вие ни доведохте до този хаус и всеки път казватв ,че паркинги били решение ,а паркинги няма , няма и 2-3-4 мост ,както говорите. Най тъпото е ,че дори и да има НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА РАБОТИ ТАМ ,защото не предлагате нищо на хората ,нито условие нито заплащане. Сега ще чакаме да премине сезоба и трафика да намалее ,както всяка година и така догодина пак . Жалки управляващи.
  • 1
    6
    чичо Пепо
    Аби, ела ги брой бе. Бир, ики... до бин юч юс не можеш да броиш, но драскай чертички.
  • 9
    5
    Дядо Боби
    Паркингите няма да решат проблема на тировете,ще настъпи по голям хаос.Как ще се пропускат?????? Голяма част от тировете имат срок доставки.Кой ще плаща неустойките?????????
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари