Защо полицаите не носят предпазно облекло?

1
Шофьорът на камиона, който превозва умъртвените прасета, също няма защитно облекло
Шофьорът на камиона, който превозва умъртвените прасета, също няма защитно облекло Видео: КИС 13

Спазени са всички изисквания за умъртвяване и загробване на животните от засегнатите от чумата по свинете индустриални ферми в област Русе.

Това заявиха от Агенцията по безопасност на храните по време на демонстрация на мястото за загробване. Те увериха, че теренът е с достатъчно голям капацитет, за да побере всички животни, които подлежат на евтаназия, предава Кис 13.

Въпреки мерките за сигурност, които бяха предприети спрямо представителите на медиите, направи впечатление, че шофьорът на камиона, който превозва умъртвените прасета беше без предпазно облекло, както и полицията, която охраняваше района.

Междувременно от ръководството на свинекомплеса в Бръшлен все още нямат обяснение как е възможно заразата да проникне първо в помещението с най-високата степен на биосигурност. Според изпълнителния директор д-р Христо Стойков свинекомплексът в Бръшлен е в състояние да си възобнови дейността в рамките на 3 месеца. За да стане това обаче, той смята че трябва държавата да вземе допълнителни мерки, включително и за намаляване на популацията на дивите прасета.

По отношение на свинекомплеса в Голямо Враново от Агенцията по храните бяха категорични, че евтаназията трябва да започне възможно най-скоро, въпреки искането на ръководството на обекта, здравите свине да не се умъртвяват.

Експертите от Българската агенция по безопасност на храните заявиха още, че не е задължително разпространението на заболяването да е свързано с отглеждане на свине.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари