Защо пак не избраха директор на БНТ

1
Коментар на Сашо Диков
Коментар на Сашо Диков Снимка: Цветелина Белутова, Дневник

Според Сашо Диков, който е един от кандидатите избор е имало и той е бил Емил Кошлуков да остане поне още 3 месеца на поста си

"Големият провал на Съвета за електронни медии е, че не успя да събере кураж и да не допусне Емил Кошлуков до конкурса. С това медийният регулатор щеше да даде знак, че става дума за нов състав на СЕМ. Четири от тях са сменени - две от президентската квота и две от новия парламент. Щеше да е знак, че тази нова власт излъчва нови хора с нов поглед".

Това зави пред БНР журналистът Сашо Диков, кандидат за генерален директор на БНТ в конкурса, който приключи без избор на нов шеф на обществената телевизия.

Според него избор е имало и той е бил Емил Кошлуков да остане поне още 3 месеца на поста си.

"Недопускането на Кошлуков щеше да е знак за ново отношение към престъпващите правила, какъвто безспорно е той", заяви той.

По думите на журналиста Симона Велева е нарушила закона, като е гласувала за двама кандидати - и за него, и за Венелин Петков.

"Другото, което ме възмути, е Габриела Наплатанова. След като заяви, че най-добър е Венелин Петков, че го познава и е работила за него. Като е най-добър, гласуваш за него, за да стане шеф на тази телевизия и за да не остане Кошлуков още 3 месеца там. Какво се оправдаваш с конфликт на интереси!".

Сашо Диков потвърди, че ще участва и в новия конкурс за генерален директор на БНТ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари