Кой иска да стане шеф на БНТ

0
Гласуването ще се проведе в неделя, 29 юни
Гласуването ще се проведе в неделя, 29 юни Снимка: БГНЕС

Осем са кандидатурите за поста генерален директор на БНТ

Гласуването ще се проведе в неделя, 29 юни. Сред кандидатите са сегашният шеф на телевизията Емил Кошлуков, Сашо Диков и Венелин Петков, отбелязва Дойче Веле

Приемането на документите за участие в процедурата за избор на генерален директор на Българската национална телевизия приключи. Това бе съобщено от СЕМ. За поста има осем кандидати. По традиция всички те са заявили участие в конкурса в последния момент, въпреки че желаещите да станат шеф на БНТ разполага с близо месец време да подадат документи.

По реда на приемане на техните концепции това са Сашо Диков, Ирина Величкова, Сашо Йовков, Василена Матакиева, Емил Кошлуков, Венелин Петков, Красимир Ангелов и Светлана Божилова.

Емил Кошлуков е сегашният генерален директор на телевизията. Мандатът му изтича на 10 юли 2022. Сашо Диков е водещ на предаването "Евродикоф" по Евроком. Бил е програмен директор на Канал 3. Ирина Величкова е режисьорка и специалистка по авторско и медийно право. Сашо Йовков е спортен журналист с над 20 години опит в БНТ. Василена Матакиева е част от управителния съвет на БНТ. Венелин Петков е работил в БНТ за кратко, бил е шеф новините в Би Ти Ви. Красимир Ангелов е бивш директор на БНР Радио Кърджали. Светлана Божилова преподава телевизионна журналистика в Софийския университет "Св. Кл. Охридски".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари