Защо оранжерийните производители се обявиха против протестите в земеделския сектор?

1
Основателни ли са исканията на зърнопроизводителите?
Основателни ли са исканията на зърнопроизводителите? Видео: NOVA

Основателни ли са исканията на зърнопроизводителите?

Защо оранжерийните производители се обявиха против протестите на земеделския сектор? Те изпратиха остра декларация, в която дори предлагат купените с евросредства трактори, които блокират пътища, да бъдат конфискувани в полза на държавата.

В 10:00 часа при Долни Богров протестиращите ще се срещнат с инициативния комитет, който е преговарял с властта. Там ще бъдат обсъдени бъдещите действия на сектора. „За слънчогледа ще има забрана, докато няма изяснен механизъм как точно ще се контролира вносът”, увери председателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев, цитиран от NOVA. Същото условие важало и за рапицата и царевицата, но там регулирането било от Брюксел.

Велин Георгиев от Националната асоциация на оранжерийните производители обясни, че земеделският министър не иска дори да отговаря на бранша. По думите му секторът имал много проблеми, за които са писали много пъти писма от МЗХ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари