Зърнопроизводители отново блокираха пътя Плевен - Русе

1
Протестът продължава вече четвърти ден, а днес в него участваха над 60 машини - комбайни и трактори
Протестът продължава вече четвърти ден, а днес в него участваха над 60 машини - комбайни и трактори Снимка: Агенция Фокус / Луиза Транчева

Протестът продължава вече четвърти ден, а днес в него участваха над 60 машини - комбайни и трактори

Земеделски производители от Централна Северна България отново блокираха главния път Плевен - Русе. Това се случи буквално преди минути в района на разклона за село Горна Студена, предаде Агенция Фокус.

Протестът продължава вече четвърти ден, а днес в него участваха над 60 машини - комбайни и трактори.

Поводът за недоволството на представителите на сектора е вносът на украинска селскостопанска продукция, която според родните производители подбива пазара у нас. Зърнопроизводителите искат и да бъде преразгледан, и променен Стратегическия план за развитие на сектора на Европейската комисия, който по думите им е неприложим у нас и ще доведе до фалити на малките и средни производители.

"Днес се чух с министъра на земеделието и той ми заяви, че всичко с плана е загубено, но ние вярваме, че нещата могат да бъдат променени. Време е управляващите да започнат да мислят за нас, за народа, а не само за себе си", заяви Димитър Димитров, земеделец и организатор на митинга.

Земеделците обявиха протестът си за безсрочен. Още в понеделник те паркираха част от техниката си до пътя, като заявиха, че тя ще остане там докато исканията им не бъдат изпълнени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Хаха
    Да го духат гладниците
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари