Коментар на фермерите в Русе относно споразумението с държавата

3
При какви условия фермерите биха излезли отново на протест?
При какви условия фермерите биха излезли отново на протест? Видео: Кис 13

При какви условия фермерите биха излезли отново на протест?

Между 5 и 20 лева на декар ще получат всички зърнопроизводители като частична компенсация за понесени загуби заради войната в Украйна. Ще бъдат подпомогнати само площите до 10 000 декара. Припомняме, че в сектор "Зърнопроизводство" се отчитат загуби от 28% на декар, предава Кис 13.

"Със средствата, които ще получим от държавата, ще се справим донякъде с междуфирмената задлъжнялост", коментира договорените финансови параметри председателят на Регионален съюз на фермерите "Дунавско зърно" Милен Коев.

Държавата поема ангажимент да отстоява твърда позиция пред европейските институции в защита на интересите на българските фермери, каза още Милен Коев.

Земеделците искат и въвеждане лицензионен режим при доставка на стоки от Украйна и трети страни. Разписани са и сроковете за подготвяне на законодателните промени свързани с устойчивостта на сектора.

Милен Коев коментира и при какви условия отново биха излезли на протест.

Половината от предвидената помощ за фермерите трябва да бъде предоставена до края на март, като вторият транш до 30 септември ще се случи само при удължаване на регламента за помощта за Украйна, който към момента действа да 30 юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Аз
    Купуваха си скъпа земя, скъпи трактори, дето не им приличат, скъпи трактори, които не им приличат. Правеха се на много оборотни, много големи милионери. Повечето работят земя под наем, на условия без всякаква логика. Затова са фалирали, но още не са го разбрали", коментира бизнесменът. В предаването "РадиоТочка" Светослав Илчовски изтъкна, че правителството не смее да каже, че общото задължение в целия земеделски бранш е около 16 млрд. лева - това са лизинги, оборотни средства, къщички, апартаменти: "Искаха живот като милионери и го получиха, поживяха няколко години и сега е време да плащат
  • 4
    4
    До 2
    Твоя коментар е също пропаганда,дали е идиотска,ти кажи...
  • 2
    3
    РЕАЛИСТ
    Хич не ме вълнуват въпросните протестиращи артисти-земеделци или така наречените "Зърнари", използващи ситуацията !!! Истината е че, почти всички те си живеят съвсем охолно-като Богаташи, собственици са на техника и и земи за милиони /с инвентари и Трактори за по над 200 000 лв.броя, с пълните екстри/ и с минимум поне 5-6 недвижими имота и задължително поне един джип Toyota Land /Prado/ Cruiser-високопроходим за около 200 хил.лв. и 2 законни любовници!!!
  • -1
    2
    България
    Повечето българи са собственици на земя и подкрепят земеделците във справедливите им искания. Това са фактите. Въпреки цялата идиотска пропаганда.
  • 0
    1
    Баба Яга
    Всеки един некадърен зърнопроизводите, да ФАЛИРА. Никакви помощи на тези мързели. Справка- крупния ливадовлделец на село Нискофо. Печели де с псища, де с 37 сантима паламарка, работеща на общиски терени, с дълбока ежегодна оран на влажни и тясни ниви.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари