Защо няма да има 6-месечни винетки?

0
Търсенето на 6-месечната винетка, както и г-н Делян Добрев правилно каза ще бъде много малко, заяви шефът на АПИ
Търсенето на 6-месечната винетка, както и г-н Делян Добрев правилно каза ще бъде много малко, заяви шефът на АПИ

И отговорът на този въпрос не закъсня.

Само че този отговор няма да се хареса на обикновения данъкоплатец, който не спира да пълни хазната и продължава да кара по разбити пътища.

"Търсенето на 6-месечната винетка, както и г-н Делян Добрев правилно каза ще бъде много малко. Това е информация, по наше проучване."

Това каза от трибуната на Народното събрание председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Лазар Лазаров по време на обсъждането на промените в Закона за пътищата, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Той обясни, че това ще е така, тъй като прибиращите се в страната и тези, които са на почивка ще се стремят да минимизират разхода си по отношение на пътуване.

Инж. Лазаров уточни, че летният сезон в България не е 6 месеца.

„По тази причина са въведени седмичните винетки и месечните винетки. По думите му, анализът, който е правен през 2004 г., когато е въведен винетният стикер, тогава са препоръчали явно и конкретно какъв да е принципът на винетния стикер като времетраене. „Единствено приемам и съм съгласен с г-н Мартин Димитров и това е и решение по принцип и на правителството от въвеждането на електронната винетка да бъде от време до време, т.е. от дата до дата. Това естествено ще бъде изпълнено, когато бъде въведена електронната винетка в действие“, добави той.

Според него най-важно за пътищата е генерираният приход. По думите му, единствено в Швейцария има годишна винетка, но дори и за един ден престой там, се налага купуването на едногодишна винетка.

„Там няма различен стикер от годишната винетка, пък никой не говори, че има дискриминация спрямо ползвателите на пътната мрежа“, добави инж. Лазар Лазаров.

Той обясни, че за да има добра инфраструктура ,са необходими средства, а за да има такива хората, които ползват пътищата трябва да плащат за възстановяването на пътищата.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари