Защо ни прилошава, когато видим кръв?

0
Има хора, на които само гледката на кръв или игла, а дори просто история, свързана с кръвопролития, може да им подкоси краката
Има хора, на които само гледката на кръв или игла, а дори просто история, свързана с кръвопролития, може да им подкоси краката

Гледането на страшен филм с кръв може да накара някои хора да се мушнат под одеялото, но за други това може да бъде сериозен проблем.

Защото има такива, на които само гледката на кръв или игла, а дори просто история, свързана с кръвопролития, може да им подкоси краката.

Виждали сте и по филмите – жена отива да ражда, а съпругът припада. Макар и не толкова често, случва се и в реалния живот. Но защо се случва?

Когато видите кръв, вие изпитвате вазовагален синкоп, който води до рязък спад на кръвното налягане. Това, от своя страна, води до припадък.

Освен ако нямате признаци на хронично ниско кръвно налягане, припадъкът от гледката на кръв не е нещо, за което да се притеснявате или причина да се обадите на Спешна помощ.

Това може да е наследствена черта, но не е задължително. Експертите съветват да легнете и да вдигнете краката си нагоре, за да възстановите притока на кръв в сърцето. Това е „лечението“, което ще подейства. А след това можете да продължите да се радвате на деня.

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари