Защо не е добра идея да сватосваме своите приятели?

3
Вероятно всички сме го правили
Вероятно всички сме го правили

Няма нужда да се лъжем - вероятно всички сме го правили.

Опитвали сте да сватосате свои близки приятели, така че да бъдат заедно. Съпругата ви има готина приятелка, а някой симпатяга от вашата компания също е сам в момента? Първата мисъл, която ви идва в главата, е да ги запознаете, за да ги съберете. В тази статия ще ви дадем няколко причини да НЕ ГО правите, пише Актуално. Сериозно, това не е добра идея. Вижте защо:

Трудно може да вземете страна

Представете си, че възникне спор и трябва да вземете страна. Няма да е приятно да избирате между свои близки приятели, нали? Много често ще попадате в такава ситуация, особено ако хората, които сте събрали заедно ви молят да влезете в роля на арбитър. Няма как да завърши добре за всички, а в двата случая винаги ще сте от прецаканите.

Може да излезете виновни

Има и нещо друго отвъд вземането на страна. Приятелите обикновено се доверяват на вашата преценка и ще са по-склонни да свалят гарда когато вие им препоръчате някой. Логиката? Познавате ги добре и знаете кое е добре за тях. Все пак може да влезете в ролята на виновниците, ако хората се разделят, а вие сте тези, които сте направили така, че да бъдат заедно. Не ставайте изкупителна жертва.

Развален телефон

В етапа на свалките много често могат да ви питат да предадете съобщения на другия или да ви питат за мнение какво може да хареса и какво - не. Това ще ви сложи в лошата роля на съветник и посредник между двама души, които се опитват да разберат дали са един за друг. Може да е вълнуващо в началото, но след това ще стане доста уморително.

Това са само три от причините защо не си струва да влизате в ролята на сватовници за своите приятели. Ако някой харесва другия ги насърчете да се опитат, но не се ангажирайте повече от това.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари