Съветникът на Ердоган: Няма никакъв проблем между г-н Путин и нашия президент

1
По думите на Акиф Чагатай Кълъч няма охлаждане в турско-руските отношения
По думите на Акиф Чагатай Кълъч няма охлаждане в турско-руските отношения

По думите на Акиф Чагатай Кълъч няма охлаждане в турско-руските отношения

"Турция полага усилия за възобновяването на зърнената сделка, а президентът Реджеп Тайип Ердоган е единственият, който може да разговаря и с двете страни в конфликта в Украйна като лидер на страна член на НАТО". Това заяви главният съветник на турския президент Акиф Чагатай Кълъч пред частната телевизия СиЕнЕн-Тюрк, предава БТА.

"Нашето външно министерство работи по зърнения коридор", каза Кълъч в предаването "Уикенд" на телевизионния канал.

По думите на съветника на Ердоган няма охлаждане в турско-руските отношения.

"Няма никакъв проблем между г-н Путин и нашия президент", подчерта той. "Като ръководител на държава членка на НАТО, президентът (Ердоган) е единственият, който може да се среща и с двете страни", заяви съветникът.

Същевременно той открои риска от прилагането на Конвенцията от Монтрьо, регламентираща преминаването през черноморските проливи Босфор и Дарданели. По силата на Конвенцията Анкара спря да пропуска през Босфора военни кораби след началото на войната в Украйна.

"Изпълнението на (Конвенцията от) Монтрьо носи и рискове. Ако някоя от страните каже: "Не признавам този договор и ще премина", Турция ще трябва да се намеси. Поехме голям риск там", посочи съветникът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари