Защо не бива да убивате стоножките в дома си

7
Те не могат да пренесат сериозни микроби и болести във вашия дом за разлика от хлебарките
Те не могат да пренесат сериозни микроби и болести във вашия дом за разлика от хлебарките

Тези насекоми обичат да са на хладно влажно място и дори да се настанят в тоалетната. Причината за да не я убивате е проста: никога не бива да се нахвърляте на стоножка, защото може би тя е единственото нещо, което стои между вас и другите буболечки.

За разлика от по-големите си братовчеди, къщната стоножка има сравнително късо тяло, с около 30 закръглени крака. Все пак, никога не бива да убивате стоножка, какъвто и ужас да изпитате. Тези същества всъщност са най-добрата защита на природата срещу други насекоми, пише За Жената.bg.

Помислете за това: къщната стоножка е гадост, но има ненаситен апетит, а любимите й храни са мравки, мухи, паяци, дървеници и хлебарки. Това не означава, че трябва да позволите на стоножките да се разхождат свободно в дома ви. Ето какво е описанието през 1902 г. от ентомолог ги описва: Често може да се види, че се промъква през етажа с много голяма скорост, от време на време спира внезапно и остава абсолютно неподвижна, изведнъж възобновява бързите си движения, често се стрелка директно към хората в къщата ... като по този начин създава много ужас. Е, не е нужно да сте жертва на ужас!

Вместо да смачкате стоножката, просто я изсипете в бурканче и го изнесете навън, в райони с много влажни листа и камъни, където тя може да продължи да се храни.

Можете също така да се опитате да намалите влагата и влажността в места като мазето и банята, за да предотвратите размножаването на стоножките. Ако сте виждали само една или две стоножки, може дори да предположим, че ще ги оставите да живеят във вас. Най-важното е, че стоножката не може наистина да ви нарани - освен да ви стресне психически, разбира се.

Но въпреки ужасяващия си вид стоножката не е достатъчно голяма и не хапе хората, за разлика от по-смъртоносните си братовчеди. Също така за разлика от мухите и хлебарките, те не могат да пренесат сериозни микроби и болести във вашия дом. С други думи, стоножките просто искат да изядат всички паяци във вашата баня и да ви направят щастливи и няма нищо лошо в това!

Източник: За Жената.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари