Защо не бива да хвърляме сока от киселите краставички?

2
Ползи от киселия еликсир
Ползи от киселия еликсир

Ползи от киселия еликсир

Едва ли са много хората по света, които не обичат киселите краставички.

Сега е и сезонът, подходящ за приготвянето им за зимата - те са неизменното мезе за всяка вечеря, малко ракийка или водка, пише Актуално. Освен това сокът им е особено подходящ при махмурлук. Но ползите на сока от кисели краставици никак не свършват дотук - запознайте се с някои от най-ефективните и неизменно се възползвайте от тях!

Против плевели

Сокът от кисели краставички е с висока киселинност и умело може да се справи с упоритите плевели в градината ви. Поставете го в спрей бутилка и напръскайте напастите.

При разстроен стомах

Ако имате проблеми със стомаха рано сутрин, открити са стомашни паразити и при стомашни неразположения - сокът от кисели краставички ще неутрализира паразитите и ще потуши дискомфорта ви.

При тежки пиянски вечери

Както вече споменахме, освен познатата комбинация от шкембе чорба и бира, след тежка пиянска вечер голям ефект за махмурлука има и сокът от кисели краставици.

Подходяща напитка за спортистите

Сокът от кисели краставици съдържа електролити, които спомагат за поддържане на добра хидратация по време на тренировка, а едновременно с това и за изхвърлянето на повече токсини чрез потта. Затова може да пийнете малко от сока преди тренировка.

При болки в мускулите

Сокът от кисели краставици съдържа полезни вещества като натрий, калий, магнезий и калциев хлорид. Консумацията му ще ви помогне за редуциране на мускулните крампи.

За успокояване на кожата при слънчево изгаряне

Сокът съдържа голямо количество оцет, който ще облекчи симптомите, причинени от слънчево изгаряне.

При менструални болки

Можете да облекчите менструалните болки, както и да потушите зверския си глад през този период, с помощта на сока от кисели краставици. Необходимо е да пиете поне по половин чашка на ден няколко дни преди настъпване на цикъла, ако искате да видите ефективни резултати.

Служи като силен антиоксидант

Поредната полза на сока от кисели краставици е свързана с голямото наличие на витамините Е и С, които са сред най-мощните антиоксиданти. Консумацията му ще спомогне при борбата със свободните радикали в организма, ще засили имунитета ви, ще помогне за по-бързото възстановяване от инфекции и възпаления и т.н.

При възпалено гърло

Ако страдате от болки в гърлото или възпаление, то оцетът и солта в киселия сок от краставици ще се справят с елиминирането на бактериите, причинители на инфекцията. По този начин ще усетите и облекчение на симптомите, и по-бързото ви възстановяване от дискомфорта.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари