Защо млякото в пластмасова бутилка е опасно

0
Оказало се, че в 40% от млякото от бутилки и 58% от опаковки са открити фталати
Оказало се, че в 40% от млякото от бутилки и 58% от опаковки са открити фталати

Отделят се опасни вещества

Американски учени от Калифорнийския университет са провели проучване и предупреждават, че млечните продукти в пластмасови и полиетиленови контейнери могат да бъдат опасни за здравето. Според данните, този продукт увеличава риска сериозни заболявания, пише Здравето

Изследователите взели 25 проби от продукти, съхранявани в такива опаковки и внимателно са ги разгледали в лаборатория. Оказало се, че в 40% от млякото от бутилки и 58% от опаковки са открити фталати. В човешкото тяло те действат катастрофално. Освен това водата в такива опаковки също е опасна, както и всяка друга течност.

Фталатите се намират и в синтетични дрехи, строителни материали и дори в детски играчки. Тази връзка е много популярна сред модерните производители.

Каква е основната опасност от фталати? Те могат да се натрупват в тялото ни. Когато това се случи, те могат да причинят увреждане на хормоните ни, на черния и на белия дроб. При жените те могат да причинят рак на гърдата и безплодие. При бременност фталатите са способни да проникнат в плацентата и да повлияят неблагоприятно върху плода и нормалния ход на бременността

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари