Защо хора с увреждания чакат с часове пред кабинети на ТЕЛК?

2
Какви са условията в ТЕЛК комисиите в страната?
Какви са условията в ТЕЛК комисиите в страната? Видео: NOVA

Какви са условията в ТЕЛК комисиите в страната?

Сигнал до омбудсмана, който стана обществено достояние преди няколко дни, повдигна въпроса за условията в ТЕЛК комисиите в страната. В конкретния случай се посочва, че младеж със заболяване е трябвало да чака с часове прав в зала, в която няма почти никакви места за сядане. Накрая се оказало, че въпросният младеж въобще не е било нужно да присъства на въпросния преглед.

„Преди няколко дни се явихме на ТЕЛК комисия заедно със сина ми Георги. Той е човекът, който получи писмото и нямаше никаква индикация, че той не трябва да бъде с нас, тъй като той всъщност трябва да мине на преглед. Когато отидохме пред ТЕЛК-а се оказа, че има струпване на хора, дублирани в един и същи час”. Това разказа Мая Стоицева за преживяното пред ТЕЛК кабинета в болницата в Благоевград, предава NOVA.

По думите ѝ пред кабинета е чакала и майка с момче, което е било с тежко психично заболяване, което не е могло да чака право заради липсата на места пред кабинета с комисията. „В един момент отпред имаше поне 40 души пред кабинета”, посочва тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари