Защо дават желе на пациентите в болница?

0
Питали ли сте се защо дават желатин на болните? Сега ще ви отговорим ...
Питали ли сте се защо дават желатин на болните? Сега ще ви отговорим ...

Преди да започнем с тази статия, бихме искали да Ви задам един прост въпрос - знаете ли какво е желатин?

Ето какво трябва да знаете - желатинът до голяма степен се състои от аминокиселини глицин и пролин, които много хора не консумират в достатъчни количества, тъй като те се намират в костите, влакнестите тъкани и органи на животните. Тези аминокиселини са ни необходими не само за хубави кожа, коса и нокти, но за оптимално добра функция на имунната система и регулиране на теглото! Глицинът, който съставлява около 1/3 от аминокиселините в желатина на прах е противовъзпалително и доказателства се установили, че той може да помогне на скоростта на зарастване на раните, информира Zajenata.bg.

Глицинът в желатина също може да помогне за подобряване на съня като лекота и качество.

Ами, отговорът е, че той се счита за "бистра течност" прост като вода, чай, сок, бульон и др. Болниците го използват, защото стомасите на хората, които се възстановяват не могат да се справя с всички храни и желатинът е една от най-лесните храни за тялото, която много лесно се смила от стомаха.

Болните трябва да приемат и калории, по начин, който няма да предизвика дистрес. Желето е чудесен начин да се приемат необходимите калории, тъй като има високо съдържание на захар. Също така е лесно смилаемо и като нещо лесно за храносмилане е от съществено значение, ако вие сте в процес на възстановяване.

Желатинът ще повиши секрецията на стомашна киселина и възстановяването на здравата лигавица на стомаха, подобрявайки по този начин целостта на чревната и храносмилателната сила. В днешно време, нарушена чревна бариера и ниска стомашна киселина са двата най-често срещаните проблеми с храносмилането.

Желатинът има способността да запази течност в храносмилателния тракт, абсорбира вода и насърчава здравословното ходене до тоалетна и добрия чревен транзит.

Източник: Zajenata.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари